Böcker

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är En-promenad-genom-stan-framsida_150-dpi-1-1024x871.jpg

Mina böcker kan du beställa på webbshopen hos http://www.kiraforlag eller direkt via mig, se uppgifter på Kontakt-sidan. De söta ljusblåa kickande kickorna. MFF DAM 30 år är slutsåld och får sökas antikvariskt.
Följande böcker har jag skrivit själv eller tillsammans med andra:
2020: En promenad genom stan – Malmömiljöer från en svunnen tid tillsammans med fotograf Urszula Striner.
2013: I de dödas vilorum – Malmös begravningsplatser tillsammans med fotograf Urszula Striner
2011: Ett annat Rosengård tillsammans med fotograf Urszula Striner
2010: En grön idyll – Ärtholmens sommarstad 70 år tillsammans med Pia Landgren, Kerstin Lindh och Urszula Striner
2010: Raka rör – historien om Kal P Dal tillsammans med Peter Dahlqvist
2008: Frisyrtrauman tillsammans med Sara Andersson och Ing-Britt Melin
2008: Fru Citze och häxans dotter
2006: Truls och silverskatten
2005: Den hemliga tunneln
2001: De söta ljusblåa kickande kickorna – Malmö FF DAM 30 år (redaktör och medförfattare)

2014:

 • Erhåller ett anslag från Leif Ljungbergs stiftelse/Malmö kulturhistoriska förening för mitt och fotograf Urszula Striners projekt med arbetsnamnet ”Malmökvinnor berättar”. Stort och varmt tack för detta generösa bidrag!
 • Erhåller från Författarnas fotokopieringsfond ett punktstipendium. Känner mig djupt tacksam och glad!
 • Erhåller ett anslag från Malmö Förskönings- och Planteringsförening för mitt och fotograf fotograf Urszula Striners projekt med arbetsnamnet   ”Malmökvinnor berättar”. Stort och varmt tack för detta viktiga bidrag!
 • Erhåller ett stipendium ur Sten K Johnsons stiftelse för mitt och fotograf Urszula Striners projekt med arbetsnamnet   ”Malmökvinnor berättar”. Vi är oerhört glada och tacksamma för att stiftelsen tror på vårt arbete.

2013:

 • Erhåller ett ettårigt arbetsstipendium från Sveriges Författarfond. Känner mig oerhört glad och tacksam för den fina utmärkelsen.
 • Magasinet Skåne utser ”I de dödas vilorum – Malmös begravningsplatser” till ÅRETS BOK.
 • Ger tillsammans med fotograf Urszula Striner ut boken ”I de dödas vilorum – Malmös begravningsplatser”. Förutom finansiärerna Malmö Kulturhistoriska Förening och Malmö Förskönings- och Planteringsförening har ABF Malmö bidragit till bokens tillkomst. Stort och varmt tack för detta!

Den här sidan har jag inte uppdaterat på nio år ser jag…men det kommer, en regnig dag ska det ske!

2011:

 • Erhåller ett ettårigt arbetsstipendium från Sveriges Författarfond. Ett stipendium som gör mig mycket tacksam, glad och stolt!
 • Har beviljats ett anslag på 75 000 kronor för bokprojektet ”I de dödas vilorum – Malmös begravningsplatser” av Malmö Förskönings- och Planteringsförening. Stort och varmt tack för detta viktiga bidrag!
 • Av Malmö kulturhistoriska förening har jag den 11 april beviljats en summa på 75 000 kronor för att färdigställa boken ”I de dödas vilorum – Malmös begravningsplatser”. Stort och varmt tack till föreningen!
 • Tillsammans med Urszula Striner har jag gjort boken ”Ett annat Rosengård” som har releasefest 13 april på Rosengårdsbiblioteket. Boken har gjorts med stöd av ABF Malmö, Stiftelsen Längmanska Kulturfonden, Malmö Förskönings- och Planteringsförening samt Sigfrid och Karolina Jönssons minnesfond.

2010:

 • I maj släpptes boken ”En grön idyll – Ärtholmens sommarstad 70 år, en hyllning till kolonister och en vänbok till föreningen, jag är en av de fyra upphovskvinnorna. De andra är Pia Landgren, Kerstin Lindh och Urszula Striner.
 • I september var det dags igen, då var det release för boken ”Raka rör – historien om Kal P Dal” som jag skrivit tillsammans med Peter Dahlqvist. Releaseparty på Kulturbolaget i Malmö och 750 pers i publiken när Pedalens pågar med gäster drog igång showen.

2009:

 • Under våren fick jag Byggnads kulturstipendium om 15.000 kronor vilket efterföljdes av en högtidlig och trevlig ceremoni på Lidingö. Pengarna ska användas till boken Raka rör – historien om Kal P Dal.Varmt tack, eller: – De e lynt, som Kalle själv säkert hade sagt.
 • Fick jag från Stiftelsen Längmanska kulturfonden 30.000 kronor i tryckbidrag till boken Ett annat Rosengård. Stort tack för detta!

2008:

 • I december fick jag av Malmö förskönings- och planteringsförening 25.000 kronor till den planerade fotoboken om Rosengård. Samma vecka fick jag ur Författarnas fotokopieringsfond ett punktstipendium. Stort och varmt tack för de fantastiska stipendierna!
 • 28/11 släpptes boken FRISYRTRAUMAN. Jag är en av de tre redaktörerna, de andra är Sara Andersson (som också ansvarar för grafisk form) och Ing-Britt Melin. En riktig feelgoodbok som borde bli årets julklapp. Beställ den på www.kiraforlag.se
 • Fick jag ur Stiftelsen Makarna Sigfrid och Karolina Jönssons Minnesfond 9.135 kronor för projektet med en fotobok om Rosengård. Stort tack till styrelsen för Malmö Kulturhistoriska Förening.
 • Fick jag av Sparbanksstiftelsen Skåne 75 000: – för mitt projekt att göra en fotobok om stadsdelen Rosengård. Högtidlig och fin prisutdelning i Rådhusets landstingssal. Varmt tack för det generösa bidraget!
 • Utkom min tredje skönlitterära bok för ungdomar, Fru Citze och häxans dotter, på Kira förlag. Boksläpp i Jörgen Kocks hus, stora gillesalen, där stadsantikvarie Anders Reisnert berättade för alla inbjudna om husets historia. Gycklarna och akrobaterna Ida och Josefin skapade härlig medeltida känsla med sina imponerande konster.

2007:

 • Utkom min andra skönlitterära bok för ungdomar, Truls och silverskatten, på Skrivareförlaget. Ånyo roligt boksläpp på Loftet, Litteraturens Hus i Malmö 3/4 varifrån jag bland annat bar hem ett päronträd!
 • Fick min bok Truls och silverskatten distributionsstöd av Statens Kulturråd.
 • Fick jag av Sparbanksstiftelsen Skåne 50 000: – för mitt projekt att skriva en serie böcker i historisk miljö för unga. Högtidlig prisutdelning i Rådhusets landstingssal. Varmt tack för det generösa bidraget.
 • Fick jag av Malmö Kulturhistoriska förening ur Folke Malmbergs och Birgit Slangerup- Malmbergs minnesfond 15 000 kronor för att fullfölja min idé om en serie böcker för unga i historisk miljö i Malmö. Jag tackar och bockar ödmjukast!

2005:

 • Utkom min första skönlitterära bok för ungdomar, Den hemliga tunneln, på Skrivareförlaget 27/10. Boksläpp på Loftet, Litteraturens Hus i Malmö under festliga former.

2001:

 • Utkom jubileumsboken De söta ljusblåa kickande kickorna. MFF DAM 30 år på föreningens eget förlag. Uppmärksammat boksläpp med den modesta menyn korv och Pucko. Det handlade ju trots allt om fotboll!
 • Belönades boken De söta ljusblåa kickande kickorna. MFF DAM 30 år med SISU: s stora kulturpris om 25 000 kronor. Det var första gången som priset delades ut till en ensam mottagare, tidigare har olika kulturinstitutioner fått dela systerligt. Jag var redaktör för och medförfattare till denna bok och reste upp till Gävle och Riksidrottsförbundets årsmöte för att stolt ta emot priset för föreningens räkning. Motiveringen löd: ”Malmö FF Dam har på ett inspirerande sätt genom boken ‘De ljusblåa kickande kickorna’ lyckats engagera medlemmars kraft för fortsatt positiv och kreativ gemenskap inom damidrotten.”